miércoles, 5 de diciembre de 2007

MEGALITISME


Tan sols una nota per a informar que hem afegit dos enllaços a dos blogs de megalitisme a Catalunya: Arcis i Geseart. Per les persones interessades en aquesta fascinant manifestació cultural prehistòrica no dubtem que seran una bona via de comunicació i coneixement.


Per la nostra part us afegirem una imatge d'un megàlit de l'Edat del Bronze. Es tracta del dolmen del Portillo de Enériz. Es troba situat just on acaba la Tierra Media (no la dels hobbits, si no la de Navarra) i comença l'hinterland de Pamplona. Es data en el Calcolític i va ser estudiat científicament per primer cop pel professor Joan Maluquer de Motes.
Es important destacar la pedra foradada que separa la cambra del passadís i que no és usual, encara que no és una característica desconeguda a la Península Ibérica.

En un terreny d'uns 4 km quadrats s'han localitzat, almenys, quatre dolmens una concentració que no sembla casual. Tal vegada, per això, hi vàrem trobar una pell de serp quan tan sols mancava una setmana per Sant Fermí.

1 comentario:

  1. JO NO BEO BIEN QUE SE PONGA A LA GENTE DENTRO DE ESOS TUBOS JO PREFERIRIA QUE ME PUSIERAN DE BAJO TIERRA

    ResponderEliminar

¡Comparte tus ideas!