sábado, 5 de mayo de 2007

ARTIFEX,ELS QUATRE ELEMENTS-MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA-GIRONA- TEMPS DE FLORS 2007

Les obres públiques d’època romana van tractar de dominar els quatre elements mitjançant l’enginy humà per tal d’aconseguir portar l’imperi a la seva màxima expressió. La terra, l’aire, l’aigua i el foc van ser utilitzats els uns contra els altres i, finalment, vençuts per tal de deixar-nos un llegat que encara ens impressiona.

La Carme Baqué i l'Aurora Martín van proposar la realització d'un espectacle per a dinamitzar aquesta mostra en motiu de la "Nit dels Museus" de Girona. KuanUm, Plàudite Teatre, Eugenia Delgado Mata (Direcció Escènica) i Maribel Pozo Ruiz (Artista Digital) van desenvolupar un recorregut visual i plàstic mitjançant el qual, els quatre elements van acompanyar els visitants al llarg de tota la exposició.


Va ser el dissabte 12 de maig de 2007 des de les 21 a les 23 hores i es van fer passis cada 10 o 15 minuts. Podeu gaudir d'un video de l'artista digital Maribel Pozo on es veu, en part, i amb la penombra real de l'ambient del monestir, com es va desenvolupar l'acte.

Si voleu veure l'activitat de l'any passat: http://www.youtube.com/watch?v=4lsCS-fFKSU
L’exposició ARTÍFEX pretén apropar al públic l’immens llegat tècnic del món romà, i també els coneixements que aquesta civilització va assolir en diversos camps de la tecnologia i, en especial, de l’enginyeria civil. Calçades, ponts, ports, fars, aqüeductes o preses -obres de les quals ens queden abundants vestigis-, ens parlen d’importants aportacions tècniques que encara avui dia provoquen la nostra sorpresa i admiració.

Minas de Lapis Especularis de Torrejoncillo del Rey (Cuenca)

L’exposició de Girona és una versió adaptada de la mostra presentada amb notable acollida de públic al Museo Arqueológico Nacional de Madrid. Organitzada conjuntament pel Ministerio de Fomento –a través del Centro de Estudios Históricos de Obras Públicas y Urbanismo (CEHOPU)-, i pel Ministerio de Cultura, la mostra permet conèixer moltes de les grans obres de l’enginyeria romana per mitjà de maquetes de gran qualitat tècnica. A més, per a la presentació a Girona, s'han seleccionat i incorporat interessants objectes i peces originals procedents del Museu d'Arqueologia de Catalunya. Tots ells constitueixen un singular testimoni d’aquest admirable llegat cultural.



































No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡Comparte tus ideas!