martes, 1 de abril de 2008

EL MOLÍ D'EN RATA: UN MOLÍ D'HISTÒRIES I PATRIMONI

A Ripollet hi ha el Centre d'interpretació del Patrimoni al Molí d'en Rata. Aquest però no és un molí normal: és un molí ple d'històries i d'activitats.














El molí d'en Rata és un dels darrers vestigis de la intensa activitat que es duïa a tota la conca del riu Ripoll, aprofitant l'escàs cabal d'aquest riu i de la sèquia Monar. Aquest giny en concret es va construir a mitjan segle XIX i va estar en actiu, aproximadament, un segle.

Desprès d'uns anys de greu deteriorament, l'Ajuntament, amb l'ajut de la Diputació i una escola-taller va iniciar la restauració de l'edifici i va generar un nou equipament per al patrimoni de Ripollet: el Centre d'Interpretació del Patrimoni, procès en el que KuanUm! va ajudar a concretar les bones aspiracions d'aquells que veien clara la necessitat d'un equipament que fes el patrimoni més viscut aprofitant aquest petit edifici i acompanyant-lo d'un de nou, dins els quals es desenvolupessin les petites i quotidianes històries d'aquest poblet (cada dia més i més gran) crescut al costat d'unes pendents suaus i d'un riu.

Actualment el CIP disposa de l'edifici del molí, arranjat amb la intervenció de KuanUm!, on es pot veure una les moles en marxa, a més de l'explicació de com funciona un molí i, a la planta superior, l'exposició "El pa de la diversitat", que parteix de la premissa de que igual que diversos som els humans, també ho és el nostre pa.

Però un equipament no es, tan sols, exposicions i, per això, les seves responsables lluitadores, han programat un seguit de tallers fins a l'estiu i, desprès, al setembre. A dalt us adjuntem el díptic de la informació.

1 comentario:

¡Comparte tus ideas!