lunes, 25 de febrero de 2013

KUSUDAMA, LA BELLA BOLA QUE CURAFoto: Origami Spiritu.com
Al molí d'en Rata de Ripollet, aquest diumenge, KuanUm! va fer un nou taller dins del programa JUGA AMB LA HISTÒRIA: "KUSUDAMA, LA BELLA BOLA QUE CURA".
Antigament no existien moltes de les medicines que avui coneixem i per això les persones utilitzaven herbes i remeis casolans a base de plantes que tenien bons poders curatius.

Amb elles feien xarops, infusions, banys, cataplasmas, ungüents i, fins i tot, amb la seva pròpia olor curaven la gent.

Al Japó, des de fa molts i molts anys, es fabricaven unes esferes remeires que es deien Kusudama. Dins s’hi col·locaven herbes aromàtiques i es penjaven al llit del malalt per ajudar-lo en la seva guarició. Les olors encara avui s’utilitzen per crear sensació de benestar. A més, aquesta esfera va passar a convertir-se en una peça d’ornament a les festes i dates commemoratives.

Recordeu que aquest és un programa que es du a terme al Centre d'Interpretació "Molí d'en Rata" de Ripollet, dintre del programa: Juga amb la història. Si hi voleu participar, només s'ha d'enviar un correu electrònic a molidenrata@ripollet.cat o trucar al 93 594 60 57. Teniu present que les places són limitades i que tenen prioritat els preinscrits!

Que la força i la salut us acompanyin!

1 comentario:

  1. Me gusta el origami y había hecho muchos kusudamas pero no conocía esta utilidad. Información muy interesante.

    ResponderEliminar

¡Comparte tus ideas!