Perquè no arqueoalimentació? No creieu que això de la gastronomia no es correspon amb les èpoques que mencioneu? Vaja és només una opinió i sense ànim d'ofendre a ningú, però em sembla que moltes vegades es confonen les coses amb l'ànim de vendre i si som seriosos cal ser-ho sempre, no?
Una altra de les coses que em preocupa d'aquests temes és la manca de col·laboració entre investigadors universitaris i investigadors cuiners (no mediàtics) que existeixen però potser no es coneixen. He menjat coses molt ben documentades però immenjables per falta de criteri a l'hora de reproduir-les, sobretot quan la recepta no és precisa ni fórmula exacta. Cal ser respectuòs amb la història i sincer amb el personal, si no sabem ben be com era, mirem de reconstruir-ho però de forma mengivla i explicant la realitat. He trobat aquest blog per casualitat i a partir de la notícia del periódico d'avui (200408) Trobo una gran idea el projecte i, a part del nom, sembla seriosa. Espero poder participar en alguna de les vostres propostes ben aviat.
RECREACIONS GASTRONÒMIQUES
Productes alimentaris històrics que permeten reconstruir les sensacions dels nostres avantpassats. Càterings i degustacions amb reproducció de vaixella i ambientació de diverses èpoques històriques.
DIVULGACIÓ
Organització d'esdeveniments, xerrades-degustació, tallers, seminaris, etc..
INVESTIGACIÓ
Estudis en gastronomia històrica i alimentació antiga.
PROJECTES HISTÒRICS I CULTURALS
GESTIÓ
Projectes per a equipaments patrimonials i turisme cultural.
Comissariat i muntatge d’exposicions.
Organització de jornades culturals, conferències i seminaris.
DIVULGACIÓ
Tallers i activitats al voltant del patrimoni des d’una vessant lúdica i didàctica, amb la participació de tots els sentits.
Documentació i story-boards per a mitjans de comunicació i cinema.
Venda de productes a fires històriques.
INVESTIGACIÓ
Documentació, estudis, informes, inventaris i catalogació del patrimoni cultural.
Excavacions i documentacions arqueològiques.
Perquè no arqueoalimentació? No creieu que això de la gastronomia no es correspon amb les èpoques que mencioneu? Vaja és només una opinió i sense ànim d'ofendre a ningú, però em sembla que moltes vegades es confonen les coses amb l'ànim de vendre i si som seriosos cal ser-ho sempre, no?
ResponderEliminarUna altra de les coses que em preocupa d'aquests temes és la manca de col·laboració entre investigadors universitaris i investigadors cuiners (no mediàtics) que existeixen però potser no es coneixen. He menjat coses molt ben documentades però immenjables per falta de criteri a l'hora de reproduir-les, sobretot quan la recepta no és precisa ni fórmula exacta. Cal ser respectuòs amb la història i sincer amb el personal, si no sabem ben be com era, mirem de reconstruir-ho però de forma mengivla i explicant la realitat.
He trobat aquest blog per casualitat i a partir de la notícia del periódico d'avui (200408) Trobo una gran idea el projecte i, a part del nom, sembla seriosa. Espero poder participar en alguna de les vostres propostes ben aviat.