domingo, 8 de agosto de 2010

PRIMER VINALIA RVSTICA A TEIÀ

Els Vinalia eren festes dels antics romans dedicades a la vinya i en honor a Júpiter i Venus. Es celebraven dues vegades l’any , el 19 d’agost els Vinalia Rustica, i el 23 d’abril, els Vinalia Vrbana.

Als Vinalia Rustica es pregava a la divinitat pel raïm que començava a madurar i coincidia amb el dia que s’iniciava la verema. La festa de la verema la iniciava el Flamen Dialis, quan davant l’altar espremia amb les seves mans un grapat de raïm.

Durant els dies 4 i 5 de setembre el Parc Arqueològic Cella Vinaria celebrarà l’inici de la verema i es realitzaran tot un seguit d’activitats del món romà:



Vista de les instal·lacions de la uilla rustica de Vallmora a Teià.

LEGIO VII GEMINA
El grup de reconstrucció històrica Projecte Phoenix de Tarragona mostrarà a Teià les legions romanes com no les heu vist mai! Amb reconstruccions reals de peces arqueològiques trobades en excavacions al Mur d'Adrià o al limes de Germania. Vesturai i armament, dues tendes, exhibició d'artilleria romana amb llançament de boles metàl·liques i fletxes, comentaris del dia a dia de les legions i de les seves tàctiques i sistemes d'entrenament, i molt més!

CAROENVM
El vi va ser la beguda mediterrània per excel·lència a l'Antiguitat grecoromana. Als romans no els hi agradava veure el vi sol, cosa que consideraven un costum bàrbar. Per això acostumaven a barrejar-lo amb altres substàncies com aigua, mel, caroenum o defrutum. En aquesta activitat podreu participar en la seva elaboració i fer un tast d'aquest producte tan apreciat pels antics habitants de la Laietània. De la mà de KuanUm!.


PUELLAE GADITANAE Les ballarines gaditanes van tenir molta fama al món romà. Bona prova són les descripcion que en fan diversos autors i, especialment, Marcial de les seves habilitats.
KuanUm! dins la seva aposta per la reconstrucció històrica mitjançant els sentits us vol apropar
la figura d'aquestes ballarines.

VISITES GUIADES TEATRALITZADES
Coneix el jaciment arqueològic Cella Vinaria de la mà d'Epictetus i els seus homes. També aprendrem com era un dia de feina en un celler romà fa 2000 anys!

ROSTIT DE PORC A L'ANTIGA
Al llarg del matí els cuiners de la Cella Vinaria rostiran uns porcs amb condiments romans que podrem degustar a les dues del migdia.

INSCRIPCIONS I TIQUETS
Per al bon funcionament de la VINALIA RVSTICA cal tenir en compte que cal inscriure-s'hi a l'adreça de correu següent reserves@cella-vinaria.cat on també us podran informar-vos de tot lo relacionat amb aquesta nova festa de reconstrucció històrica a Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡Comparte tus ideas!