sábado, 2 de junio de 2012

ELS BARRIS ALS CAPVESPRES DE CA N'AMAT-MUSEU DE VILADECANS

Fa uns mesos KuanUm produïa una exposició per al barri de Can Mas, a Ripollet. El dia de la inauguració va ser tot un èxit de públic. Ens vàrem trobar amb tot un barri que gaudia de la seva condició de barri, que en aquella exposició es retrobava amb joia amb els seus veïns, els de sempre i els nouvinguts. Aquell va ser l'espai de trobada d'un barri al que bategava el cor.


De nou, ahir a la nit ens vàrem retrobar amb els barris, perquè, precissament, a les 20 hores, el petit i agradable espai de Cal Carcereny-Cal Ginestar, a Viladecans, va ser el nou escenari dels tradicionals Capvespres de Ca n’Amat. I aquesta edició va començar d’allò més bé. La Mercè Tatjer, geògrafa i historiadora, especialista en urbanisme, estructures socials, en propietat immobiliària, en fi, tota una experta, ens va a acostar als orígens i evolució dels barris.

Ens vàrem reafirmar en el fet de que per a KuanUm! és un honor treballar al Museu de Viladecans, un Museu que es fa de coses petites, de moments quotidians, com ha de ser! I és un plaer poder col·laborar en el muntatge d’aquests tipus d’activitats que ens acosten al coneixement dels principis bàsics d’una societat que havia tingut i que ha de recuperar als seus membres més actius.

Els barris són el reflex d’una forma de vida petita, quotidiana, una manera de conviure que ens acosta naturalment els uns als altres. Si els poders públics no contribueixen, tal i com és habitual, a generar una societat més justa i igualitària, hem d’organitzar-nos tots els ciutadans. Des d’aquesta perspectiva, conèixer com ha funcionat el passat, esbrinar la història dels nostres barris, ens ajudarà a tirar endavant, no us ho sembla?

No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡Comparte tus ideas!