LA CLAU DE L'EVOLUCIÓ HUMANA
La web de l'organització Edge (http://www.edge.org/) es dedica a plantejar-se preguntes sobre les més diverses qüestions, i cada inici d'any any fa la seva consulta anual. Aquest cop la pregunta que ha fet parteix de les següents premisses:
When thinking changes your mind, that's philosophy.
When God changes your mind, that's faith.
When facts change your mind, that's science.
En aquest sentit el que plantejava era el següent:
Science is based on evidence. What happens when the data change? How have scientific findings or arguments changed your mind?"
A hores d'ara han contestat 165 persones entre les més rellevants del món de la ciència i la intel·lectualitat. Una de les respostes, però, ens ha cridat l'atenció. La de l'antropòleg Richard Wrangham, antic col·laborador de Jane Goodall i, actualment, professor a Harvard. El seu canvi de posició respon a la qüestió de QUINA ÉS LA CLAU DE L'EVOLUCIÓ HUMANA? La seva resposta completa la podeu consultar en aquest enllaç (http://www.edge.org/q2008/q08_9.html#wrangham) però, basicament, el que pensa és el següent, d'acord amb la traducció al castellà de la recensió de James Randerson per a "The Guardian":
"Yo pensaba que los orígenes del hombre se explicaban porque empezó a comer carne. A fin de cuentas, la idea de que comer carne había puesto en marcha la condición humana había sido durante muchas décadas el principio fundamental de la historia de la evolución, insinuado ya desde antes de que Darwin naciera. Sin embargo, tras un replanteamiento de ese principio convencionalmente aceptado, lo que creo ahora es que cocinar fue el avance fundamental que convirtió al mono en hombre. La preparación de los alimentos es el rasgo característico y distintivo de la dieta alimenticia del hombre. Al cocinarlos, no sólo se consigue que los alimentos dejen de ser peligrosos y resulten más fáciles de comer sino que también nos garantizamos grandes cantidades de energía en comparación con un régimen de alimentos crudos, lo que hace innecesaria la ingestión de grandes volúmenes de comida".
(Foto: Harvard University)
Des de KuanUm! sempre hem identificat el menjar com un dels trets fonamentals d'allò que ens fa humans. Ara sembla que aquest tret identificador és, a més, un dels autèntics motors de la nostra evolució.
Bon profit.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
¡Comparte tus ideas!